599,00 - Početna | Moj Kiosk

VLADAR IZ SENKE Donato Karizi VULKAN OČAJNE VOJVOTKINJE Eloiza Džejms VULKAN Pandi Volis proslavila se kao autorka romana čija je glavna junakinja Mon...

19 downloads 503 Views 6MB Size
STAN U PARIZU Gijom Muso VULKAN U Parizu se nalazi jedan atelje, skriven u dnu ulice obrasle zelenilom, previše savršen da među svojim zidovima ne krije poneku tajnu. Madlin ga je iznajmila da bi uživala u samoći i pronašla malo mira nakon ljubavne krize i niza nerešenih slučajeva. Usled nesporazuma, ovoj mladoj londonskoj policajki pridružuje se Gaspar, pisac i mizantrop, koji je doputovao u Pariz da bi pisao u tišini. Tako su sada ove dve usamljene i nemirne duše prinuđene da nekoliko dana žive pod istim krovom. Atelje je pripadao slavnom slikaru Šonu Lorencu i još odiše njegovom strašću prema bojama i igri svetlosti. Skrhan zbog gubitka sina, Lorenc je umro ostavivši za sobom tri slike, koje se vode kao nestale. Fascinirani njegovom genijalnošću i zaintrigirani njegovom tužnom sudbinom, Madlin i Gaspar odlučuju da udruže snage kako bi pronašli izgubljene slike i pronikli u Lorencove tajne. Ipak, moraće da se suoče sa sopstvenim demonima, u uzbudljivoj istrazi koja će ih zauvek promeniti.

599,00 CVET STRASTI Margo Bervin VULKAN AVANTURISTIČKA, STRASTVENA I AROMATIČNA KNJIGA KOJA BUDI SVA ČULA! Lajla je Njujorčanka zaposlena u marketinškoj agenciji. Jedne večeri ona nailazi na neobičnu perionicu veša prepunu biljaka. Vlasnik perionice Armand objašnjava joj da us neke od tih biljaka izuzetno retke i skupe, i da imaju čudesnu moć koja donosi slavu, bogatstvo, besmrtnost i strast. Međutim, kada je Lajla svom novom dečku Dejvidu ispričala sve što je saznala o tome, on je ukrao Armandove retke biljke iz perionice i nestao. Armand kaže da postoji način da mu se Lajla oduži, a to je da ode u Meksiko, na poluostrvo Jukatan, i da sama pronađe njegovih devet biljaka.

399,00 NA KRAJU DUGE Kristina Bejker Klajn VULKAN Vidiš ove isprepletane niti? One predstavljaju večne životne staze, čiji su počeci u kući. Ma gde te one odvele tokom života, uvek će te vraćati na mesto s kojeg si krenula. Moli će uskoro napuniti osamnaest godina, ali punoletstvo za nju ne predstavlja razlog za slavlje. Taj dan će obeležiti kraj obaveza socijalnog sistema, a poslednja hraniteljska porodica u koju je Moli smeštena nema nameru da je zadrži kada čekovi prestanu da stižu. Neočekivani splet okolnosti dovodi je u kuću bogate udovice Vivijan, kojoj bi trebalo da pomogne u raspremanju tavana. Naprasita i dostojanstvena, nenaviknuta na dobročinstvo i lepu reč, Moli s podozrenjem posmatra simpatičnu staricu koja želi da joj bude prijatelj. Međutim, kada zaviri u kutije na tavanu koje čuvaju tajnu Vivijanine prošlosti, otkriće da su njihovi životi mnogo sličniji nego što je mogla i da pretpostavi… Priče dva siročeta koje deli više od pola stoleća prepliću se u moćnu pripovest o nedaćama i izdržljivosti, ljubavi i odanosti, o drugim šansama i neočekivanim prijateljstvima – i iskonskom pravu na sopstvenu sreću.

399,00

CARIGRADSKA PROROČICA Majkl Dejvid Lukas VULKAN Godina je 1877. Na obalama Crnog mora, predskazanja vezana za tek rođenu Eleonoru Koen nikako ne obećavaju. Ne samo da joj majka umire na porođaju, već joj je selo napala i carska konjica. Međutim, bez obzira na ovako loš početak, bez obzira na to što je maćeha ne voli i što mora da putuje zatvorena u potpalublju broda, mlada Eleonora izrašće u izuzetno pametnu i spretnu devojčicu. Međutim, kada je tragedija ostavi nasukanu u Istambulu, gde se haremske spletke, špijunaža i iznenadna smrt mešaju sa opojnim začinima, visokom pariskom modom i ružinom vodicom, Eleonorina izuzetna hrabrost i snaga volje dovešće je na sultanov dvor i do izbavljenja... Čaroban istorijski roman o neverovatnoj devojčici i poslednjim danima Otomanskog carstva.

399,00

PLAMEN DODIRA Elena Moli Šapiro VULKAN Dobra devojčica postala je loša devojka. Zbog tvoje bezbednosti, draga. Moraš da odeš zato što te volim. Irina je usvojena kada je imala pet godina. Budući da je odrasla u Americi, rođena Evropljanka seća se domovine kao daleke uspomene i o njoj zna samo ono što je pročitala u knjigama. Međutim, kada se u njenom životu pojavi Andrej – zgodni, misteriozni zemljak, Irina će po prvi put osetiti da nekome zaista pripada… Andrej joj otvara vrata potpuno novog sveta, tajanstvenog i uzbudljivog, punog uzburkanih strasti i neslućenog zadovoljstva. Međutim, Irina ubrzo shvata da u tom svetu ispod glamurozne površine vreba smrtonosna opasnost – ali što duže ostaje uz Andreja, postaje joj sve jasnije da neće moći da ga napusti. Mračna i provokativna, ova pripovest otkriva strast i ljubav u najčistijem obliku, vreli plamen koji će probuditi nevino devojačko srce, ali i ledom okovanu dušu muškarca burne prošlosti.

399,00 MLAĐA Pamela Redmond Satran VULKAN Lajzi je veoma potreban novi početak. Kćerka joj je odrasla i napušta je zbog odlaska na fakultet, a muž... pa, on je napušta zbog druge. Vreme je da se Lajza vrati životu kog se odrekla zbog porodice – inspirativnom poslu i zabavi s prijateljima. Postoji samo jedan problem: čini se da su ostali zaboravili da pritisnu pauzu kad i ona, jer niko ne želi da zaposli samohranu majku koja je poslednji put radila pre petnaest godina. Međutim, kada mladolikoj Lajzi priđe zgodni Džoš, verujući da je ona u dvadesetim kao i on, Lajzina drugarica Megi dolazi na sjajnu ideju – jednostavno se treba pretvarati da je tako. Uz malo Meginog doterivanja, Lajza ponovo postaje mlada ambiciozna devojka i bez problema dobija posao koji želi. Džoš se sve više zaljubljuje u nju, jer nijedna devojka njegovih godina nije tako kul, i pred njom se odjednom otvaraju mogućnosti da nadoknadi sve propušteno – i mnogo više od toga. Samo, jedna od tih mogućnosti je da će biti uhvaćena u laži...

399,00

HAREMSKE SUZE Roberta Rič VULKAN Hana i Isak Levi premostili su nezamislive prepreke da bi otpočeli novi život u Osmanskom carstvu. On radi u procvetaloj trgovini svile, a ona, kao najbolja babica u prestonici, brine o hiljadama žena u ozloglašenom haremu sultana Murata III. Jedne noći, Hana dobija neočekivan poziv da dođe u raskošnu palatu. Tamo zatiče Liju, robinjicu jevrejskog porekla, koju je sultan odabrao kao novu naložnicu koja će mu podariti naslednika. Ako ova devojka neobične lepote ne ispuni sva očekivanja, čeka je teška sudbina – Hana je svesna toga i zato rizikuje život da joj pomogne. Međutim, dok preispituje svoju odluku, na pragu joj se pojavljuje zanosna neznanka i preti da uništi njen spokojan život sa Isakom, a Lija ubrzo otkriva mračnu tajnu koja može obe da ih osudi na smrt. Prožete avanturom i nezaboravnim likovima, Haremske suze uzbudljiv su nastavak priče o hrabroj i plemenitoj Hani Levi.

399,00 CENTRAL PARK Gijom Muso VULKAN Jedan susret postaje saučesnik u igri sudbine… Život je čudesan lavirint, satkan od niza slučajnosti. Jedno malo zrno peska u vrtlogu svakodnevice u stanju je da se poigra sa našim životima. Možda se, ipak, ništa ne dešava slučajno… Njujork. Dva potpuna stranca bude se na klupi u Central parku. Alis, pripadnica pariske policije, i Gejbrijel, američki džez pijanista, ne sećaju se šta se dogodilo prethodne noći. Poslednje što je Alis zapamtila je proslava sa drugaricama u noćnom klubu na Jelisejskim poljima, dok se Gejbrijelovo sećanje završava sa svirkom u Dablinu. Kada krenu u potragu za istinom, ono što će otkriti okrenuće im svet naopačke. To jutro pamtiće do kraja života… Majstorski osmišljen psihološki triler, protkan najfinijim emocijama, oživeće vam sva čula!

399,00 ŠTA DONOSI SUTRA Sidni Šeldon VULKAN Od prelepih stenovitih planina pa sve do najstarijih i najsjajnijih evropskih gradova, omiljena junakinja Šeldonovih romana vraća se u još jednoj neodoljivoj priči o strasti, pohlepi, izdaji i osveti. Trejsi Vitni nekada je bila jedna od najboljih u svom poslu. Zatim se skrasila i dobila dete, dečaka koji je postao središte njenog sveta, i isplanirala da provede ostatak života povučeno. Ipak, tragedija će je naterati da se suoči sa svojim najvećim košmarom i vrati se „lovu“, opasnija nego ikad. Međutim, Trejsi nije jedina sa mračnom i opasnom prošlošću, a svet je suočen sa novom pretnjom. Grupa globalnih hakera namerava da stvori novi svetski poredak, a konce povlači tajanstvena žena, poznata jedino kao Altija, za kojom CIA neumorno traga. Njihova je jedina nada da Altiju pronađe podjednako pametna i beskompromisna žena, ona koja je isto tako uspešno izbegavala da je vlasti širom sveta otkriju: Trejsi. Uverena da Altija stoji iza smrtonosnog čina koji joj je uništio život, Trejsi kreće u bespoštednu potragu kako bi svoj plen isterala na čistinu. Ipak, uskoro će saznati da je istina podjednako varljiva kao i njena meta.

399,00

KAKO UBITI MONIKU Kendas Bušnel VULKAN Pandi Volis proslavila se kao autorka romana čija je glavna junakinja Monika, devojka sa uspešnom karijerom na Menhetnu. Serijal je stekao ogromnu popularnost među čitaocima, a onda je podjednako uspešno zaživeo i na filmskom platnu. Dok vlada opšta pomama za Monikom i njenim avanturama, Pandi je izgleda jedina koja se umorila od svoje kreacije: ona čezne za prilikom da okuša pero u nečemu drugačijem. A da bi to uradila, moraće prvo da uradi nešto sa svojom junakinjom… Kendas Bušnel još jednom vodi čitaoce u uzbudljivu šetnju kroz glamurozni svet pop kulture i otvoreno govori o svim aktuelnim društvenim temama na svoj prepoznatljiv, urnebesno zabavan i brutalno iskren način.

399,00 VLADAR IZ SENKE Donato Karizi VULKAN Svi smo barem jednom u životu poželeli da nestanemo. Pre ili kasnije, pokušali da pobegnemo od svega, da ostavimo sve za sobom. Međutim, za neke to nije samo prolazna misao, već opsesija koja ih na kraju proguta. Ti ljudi nestaju u tami. Niko ne zna zašto. Niko ne zna šta se s njima na kraju zbiva. i skoro svi budu zaboravljeni. Mila Vaskez okružena je njihovim pogledima. Ona ne može da ih zaboravi, zato što ima tragove tog mraka na sopstvenoj koži, duboko u duši. Ona dobro poznaje zov tame, jer igra igru sa senkama od časa kada se rodila. Možda baš zbog toga, Mila je najbolja u svom poslu: pronalazi one koje je svet otpisao. Kada je šef policije pozove da preuzme komplikovan slučaj Rodžera Valina, njen prvi instinkt je da odbije, jer se zarekla da više nikada neće kročiti na mesto zločina. Upravo će Rodžer, računovođa blage naravi koji je iznenada nestao pre sedamnaest godina, izroniti iz tame i vratiti Milu u samo srce njenih najgorih košmara.

399,00 OČAJNE VOJVOTKINJE Eloiza Džejms VULKAN Nakon što je stekao bogatstvo, Torn Dotri, moćni vanbračni sin vojvode Vilijersa, rešio je da mu je potrebna žena. Ipak, da bi mogao da se oženi jednom damom, on mora da napravi privid blistavog luksuza i raskoši, što je specijalnost ledi Zenobije Indije. Ova izuzetna, tvrdoglava i nezavisna žena zaklinje se da će za samo tri nedelje od Torna napraviti mladoženju kojeg bi svaka dama poželela. Međutim, ni Torn ni Indija nisu mogli da predvide zabranjenu strast koja će buknuti među njima. Torn je čovek koji ne prihvata poraz, čovek koji kontroliše svoj svet – i sve i svakoga u njemu – i neće dozvoliti da ga bilo šta spreči da učini Indiju svojom. Ali postoji samo jedan jedini način da je osvoji... Da joj pokloni svoje vatreno i neukrotivo srce.

399,00

U DRUGOM ŽIVOTU Stiven Votson VULKAN Koliko dobro zaista poznajete svoje najbliže? Koliko daleko ste spremni da odete da biste saznali istinu o onima koje volite? Ona voli svog supruga. Opsednuta je zgodnim strancem. Ona je posvećena majka. Spremna je da žrtvuje sve. Ona zna šta radi. Potpuno je van kontrole. Ona je nevina. Kriva je kao sam đavo. Ona živi dva života. Mogla bi da izgubi oba. Sve je samo predstava u kojoj glumim sebe. To nisam ja. Pitam se ko koga vreba. Pitam se ko je mačka, a ko miš? „Triler koji će okrenuti vaš svet naopačke!“ – Entertejnment vikli „Votson je neprikosnoveni gospodar napetosti.“ – Ivning standard

399,00 DAME BIRAJU Trejsi Ševalije VULKAN Sestre Bronte često su sedele zajedno u trpezariji, pisale i razgovarale o onome što su napisale. Žene to prosto nisu radile u XIX veku. Od žena se tada očekivalo da budu ukras, a ne da pišu romane o opsesivnoj ljubavi i vresištima (Emilini Orkanski visovi), ili suprugama koje beže od pijanih i nasilnih muževa (Enina Stanarka napuštenog zamka) ili o tvrdoglavoj guvernanti koja objavljuje da se udala (Šarlotina Džejn Ejr). Ambicija i mašta Šarlot Bronte očaravaju nas već dva veka, pa su tako i neke od najboljih autorki današnjice u njenim legendarnim rečenicama pronašle inspiraciju da ispišu nove romanse i ljubavne priče. Tako će neobično venčanje doneti neočekivan obrt nevesti i njenoj kćerki, porodično putovanje podstaći će odluke koje menjaju život, a novopečena majka srešće staru ljubav u ovim pričama koje slave snagu romana Šarlot Bronte i njihovu važnost za sve žene ovog sveta.

399,00 PRAVILA ŽIVOTA Kler Bidvel Smit VULKAN Drži me za ruku dok hodam po trotoarima, i grli me kada se ujutru probudim iz sna o majci. Šapuće mi da me niko drugi ne razume i ne pušta me da idem nikuda bez nje, podsećajući me na to da me niko nikada neće voleti kao ona. Vučem je sa sobom u restorane i barove, gde zajedno, potištene, sedimo u ćošku. Spava pored mene, a njen me topli zagrljaj poput sedativa drži ispod pokrivača u dugim, nepotrebnim satima. Tuga je sila, a ja sam potpuno bespomoćna pred njom. Sa samo četrnaest godina, Kler saznaje da su joj oba roditelja ozbiljno bolesna. Nakon što se neizbežno desi i ona ostane sama na svetu, neutešna je zbog osećanja da više nije ničija najvažnija osoba. Tek godinama kasnije, kada se zaljubi u čoveka svog života i postane majka, uspeva da se izbori sa bolom. U ovom upečatljivom i neumoljivo iskrenom prvencu, autorka nas podseća na to da smo pred gubitkom voljenih svi samo krhka bića, povezana najjednostavnijim životnim težnjama.

399,00

PRIPADAŠ MENI Džasinda Vajlder VULKAN I gde god bih pogledala, nailazila sam na njega koji mi govori da me voli. On, Valentajn Rot, predivni, izvajani, talentovani, neizmerno bogati biznismen. Voleo me je. Rot i ja smo na proputovanju po svetu. Rot je uvek Rot, što znači mnogo strasti i iznenađenja. Život je bio poprilično lep i nepredvidiv. Svako jutro imali smo igru buđenja: onaj ko se probudi prvi morao bi da na najmaštovitiji način probudi ovog drugog, a ništa nije bolje od malo sveže, jutarnje strasti. Tako je bilo svuda: nežno u Maroku, divlje u Indiji, strastveno na brodu u Vijetnamu. Sve dok se nisam probudila u romantičnom zamku u Francuskoj, sama. Na jastuku je bila samo jedna poruka, a na njoj ispisane samo tri reči: On pripada meni.

399,00 PREKO PRAGA Vladika Grigorije LAGUNA „Iako sam zakoračio preko mnogo pragova, važni su za mene postali samo oni preko kojih zakoračimo u život.“ Kojim god putem da krenete kroz ovaj kraj, jedva ćete sresti čovjeka, bilo koje vjere ili nacije. Ipak tu i tamo sretnete ponekoga. Osim preplanulog lica i koščate građe, koja krasi sve jednako, bilo koje vjere da su, na vas će utisak ostaviti oči ovih ljudi. Nakon dužeg posmatranja čini se da su to oči pune bola i tuge na koje niko nikada nije stavljao melem… Melanholičnom zbirkom priča Preko praga vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije Durić nesumnjivo ulazi u red darovitih bosanskohercegovačkih pisaca, koji svojom prozom nastavlja najbolju tradiciju pripovedača na srpskom jeziku, od Petra Kočića do Zuke Džumhura, Ive Andrića ili Meše Selimovića. Posle dve duže novele, Lazar i Priča o starom kralju, objavljene pre više godina, pisac se u ovoj zbirci okreće sudbinama malih ljudi u svom hercegovačkom podneblju s kraja burnog XX veka.

420,00 PRIČE Ivo Andrić LAGUNA Sve priče u jednoj knjizi. Povodom 125. godišnjice rođenja. „Ponekad izgleda da čovečanstvo od prvog bleska svesti, kroz vekove priča samo sebi, u milion varijanata, uporedo sa dahom svojih pluća i ritmom svoga bila, stalno istu priču. A ta priča kao da želi, poput pričanja legendarne Šeherezade, da zavara krvnika, da odloži neminovnost tragičnog udesa koji nam preti, i produži iluziju života i trajanja.“ Ivo Andrić Od 1920. do kraja života, za više od pola veka svog plodnog stvaralačkog rada, Andrić je napisao više od sto priča koje se mogu uvrstiti u svaku antologiju svetske priče. Majstor kratke prozne forme, samo naizgled tradicionalan u naraciji i stilu pripovedanja, Andrić zapravo pripada onim velikanima savremene svetske priče koji se uvek čitaju sa novim uzbuđenjem, lako i u dahu. Štaviše, kako vreme prolazi, Andrić je sve moderniji.

999,00

FOTELJA NA SENI Amin Maluf LAGUNA Četiri veka francuske istorije. Naciju ne čini to što ljudi govore istim jezikom ili pripadaju istoj etničkoj grupi, nego to što su zajedno uradili velike stvari u prošlosti i što žele da urade još mnoge druge u budućnosti. Ernest Renan Amin Maluf u ovom delu putuje kroz istoriju svoje usvojene domovine iz 29. fotelje Francuske akademije, koju zauzima od 2011. godine. Pripovedajući nam o osamnaestorici koji su se smenjivali na njegovom mestu još od vladavine Luja XIII i kardinala Rišeljea, autor ne samo što ispisuje taj „delimično izmišljen rodoslov“ nego i slika burna vremena u kojima su oni živeli: dvorske intrige, sukobe ideja, revolucije, ratove. Prvi „besmrtnik“ utopio se u Seni, pretposlednji je počinio samoubistvo u svom stanu s pogledom na Senu, a sama Akademija blista na obali Sene.

699,00 SRPSKI VITEŠKI KOD Marko Aleksić LAGUNA Srpski viteški kod prva je naučno utemeljena rekonstrukcija vremena u kojem se razvijao viteški sistem vrednosti u Srbiji. Uzbudljiva priča o nastanku i prirodi viteštva u Evropi i putevima kojima je nov etički kodeks dopirao do nas otkriće nam mnoštvo do sada nepoznatih detalja o boravku prvih krstaških ratnika na srpskom dvoru prisustvu naših ljudi u Jerusalimskom kraljevstvu, uticaju tek nastalih viteških redova na srpsku vlastelu, poseti Svetog Save Sionu koja je ostavila trajne posledice na našu vitešku tradiciju. Na osnovu sačuvanih istorijskih izvora oživeće se viteški turniri priređeni po uzoru na evropske, protumačiti simbolika grbova, predstaviti viteška oprema i običaji koji su se negovali na dvorovima naših vladara. Otkrićemo imena i sudbine prvih poznatih vitezova u Srbiji, produbiti znanja o pripadnosti legendarnih srpskih vladara i vojskovođa viteškim redovima, a iz dubina prošlosti izroniće i zaboravljene ljubavne priče, saznanja o ženama vitezovima, predstavama koje je narod imao o junacima u bleštavim oklopima.

699,00 Zovem se Mama Jelica Greganović LAGUNA Autorka bestselera Osmeh za svaki dan. Ovo je priča za sve roditelje, saborce, bratstvo bez sna. Ovo je kratka borba protiv onog čipa za zaboravljanje koji nam je ugradila Majka Priroda, jer kad bismo se svega što smo proživeli sa decom sećali, natalitet bi još drastičnije padao. (Legendarna priča„Beba“, koja je zapalila društvene mreže i internet portale i nasmejala čitav region) „U školi za roditelje, ili na individualnom savetovanju, kada god vidim preplašeni roditeljski pogled, pre bilo kakvog pitanja, poželim da kažem: ’Opušteno, to je sasvim normalno!’ I baš tu moćnu intervenciju normalizacije, od korica do korica, donosi nam knjiga Jelice Greganović. Odahnućete sa svakom rečenicom! Autorka ne samo da normalizuje mnoge dečje i roditeljske strahove, ambicije, tuge, svađe, nego kao bonus nudi neumornu duhovitost koja će sigurno dokusuriti i najmanju sumnju u to da normalnost nema granice. Kao ni ljubav, mašta, poverenje – bar ne kada je reč o deci i roditeljima. Knjiga vas poverljivo i prijateljski poziva da zagrlite svoju decu ili pozovete svoju mamu!“

699,00

DEVOJKA IZ BOSTONA Anita Dajamant LAGUNA Autorka bestselera Crveni šator i Dan posle noći. Nezaboravan roman o sazrevanju, porodičnim vezama i vrednostima, prijateljstvu i feminizmu, ispripovedan glasom mlade Jevrejke koja odrasta u Bostonu početkom XX veka. Devojka iz Bostona je Adi Baum, rođena 1900. godine u porodici imigranata nepripremljenih za Ameriku i podozrivih prema uticaju koji ova nova zemlja ima na njihove kćeri. Adi stasava u Nort Endu, uzavreloj multikulturnoj četvrti, a inteligencija i radoznalost odvode je u svet kakav njeni roditelji ne mogu ni da zamisle – u svet kratkih suknji, filmova, obožavanja slavnih ličnosti, svet koji nudi ženama nove mogućnosti. Adi želi da završi gimnaziju i ode na studije. Želi da radi, napreduje i nađe pravu ljubav. Od jednosobnog stana u kojem je živela s roditeljima i dvema sestrama, preko devojačkog čitalačkog kluba i prve ljubavi koja se završava razočaranjem, osamdesetpetogodišnja Adi se s oštrim smislom za humor priseća svojih pustolovina puna saosećanja za mladu naivku kakva je nekad bila.

599,00 DRUGAČIJE ZAMIŠLJENA SREĆA Mark Levi LAGUNA Autor najčitanijih savremenih francuskih romana na svetu. Kad jedan običan život postane neobičan. Filadelfija, proleće 2010. Agata beži iz zatvora. A ostalo joj je tako malo da odsluži kaznu. Zašto je onda pobegla? Na pumpi u blizini univerziteta ona sreće Mili i nametljivo ulazi u njen auto, ne objašnjavajući joj šta je posredi. Agatu krasi neodoljiva životna radost i ona u paramparčad razbija Milinu ugodnu rutinu. Iako ih deli generacijski jaz od trideset godina, tokom putovanja njih dve će podeliti svoje snove, koje nikad nije kasno ostvariti, i razmeniti priče o večnim ljubavima. Pet dana u kolima kroz Sjedinjene Države dok im je FBI za petama. Trka s vremenom u tokom koje će im se zauvek promeniti život.

599,00 ŠPIJUNKA Paulo Koeljo LAGUNA Moj najveći zločin bio je to što sam emancipovana i nezavisna žena u svetu kojim vladaju muškarci. Optužena sam za špijunažu, mada se sve što sam uspela da saznam svodi na govorkanja po salonima i kuloarima visokog društva. Najpoželjnija i najtraženija žena svog vremena, skandalozna igračica, neodoljiva ljubavnica i konfident najbogatijih i najmoćnijih ljudi onoga doba, najčuvenija špijunka XX veka Mata Hari je istovremeno bila omražena među ženama iz visokog pariskog društva jer je poznavala sve tajne evropske aristokratije uoči Prvog svetskog rata. Suočena sa društvenim predrasudama, posvetila je svoj život slobodi, ali je za to platila nesrazmerno veliku cenu. Izuzetan portret jedne žene, zasnovan na neobjavljenim dokumentima i istinitim događajima. Kroz avanture Mate Hari Koeljo je ispričao sasvim modernu priču.

599,00

ISKRIČAVI CIJANID Agata Kristi LAGUNA Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspirov opus premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Šestoro ljudi selo je za bogatu trpezu postavljenu za sedmoro. Na stolu pred praznom stolicom je grančica ruzmarina – „Ruzmarin, to je za spomen“. Čudna pomisao, pošto niko nikada neće zaboraviti veče kada je tačno godinu dana ranije za tim istim stolom lepa Rozmeri Barton umrla, lica izobličenog od bola i užasa. Rozmeri je uvek bila upečatljiva – budila je veliku strast u gotovo svakom ko bi je upoznao. Strast dovoljno snažnu da ubije...

599,00 LOLA I MOMAK IZ SUSEDSTVA Stefani Perkins LAGUNA Autorka romana Ana i francuski poljubac. Može li momak iz njene prošlosti biti njena buduća ljubav? Buduću dizajnerku Lolu Nolan ne zanima moda ‒ zanimaju je kostimi. Što je kostim izražajniji ‒ svetlucaviji, zabavniji, luđi ‒ tim bolje. Lolin život je gotovo savršen, pogotovo zato što je njen dečko opaki roker... sve dok se užasni blizanci Kaliopi i Kriket Bel, ne vrate u susedstvo i otkopaju prošlost punu patnji i briga za koju je verovala da je odavno pokopana. Ipak, kad nadareni pronalazač Kriket istupi iz senke svoje bliznakinje i vrati se u Lolin život, ona će konačno morati da se suoči sa osećanjima koja celog života gaji prema momku iz susedstva.

699,00 AZBUKA MOG ŽIVOTA Mirjana Bobić Mojsilović LAGUNA P, kao panika. Drhtim. Pariz. Poslednji tango u Parizu. Zamišljam da je mrtav, da leži tu, u dnevnoj sobi: Marlon Brando kleči kraj odra svoje voljene neverne žene i priča joj. P, preživeću. P, kao priča. P, kao pričest. Kao plač. S, strah. Snovi, sin. N, neizvesnost. K, košulje, njegove košulje, ispeglane. P, pakovanje. Peglanje. Z, zauvek. ’Ovaj put zauvek’, kao u onoj pesmi. Z, zbogom. Zvaću te. K, kofer, samsonajt. Kravate. O, oprosti. U, umreti, uvek, uvuci kragnu. Uvrede. T, telefon. “Doći ću predveče”, rekao je, “ako ti odgovara, da uzmem svoje stvari.” R. Razmislio je, tako je rekao, za sve je bolje da ode. Za nekoliko sati, doći će, da bi otišao. Strah me je, sada, kad smo se dogovorili, odjednom, strah me je da ga vidim, ponovo, oči u oči, dok ulazi, dok mu predajem kofer, dok uzima svoj život, spakovan i ispeglan. Strah me je da se ne rasturim od te nepodnošljive scene, samo od toga me je strah. Nije me strah od samoće.

699,00

GLADNA SRCA Ričard Flanagan LAGUNA Dobitnik Bukerove nagrade. „Divno komponovana fuga o žudnji i poricanju žudnje.“ Times Literary Supplement Matinu, Aboridžinku s Van Dimenove zemlje, usvojili su 1841. godine istraživač ser Džon Frenklin i njegova žena ledi Džejn. Frenklin je uveren da će prosvećenost uzdići Matinu iz divljaštva i požude. No, kada nekoliko godina kasnije Ser Džon izgubi život na arktičkoj ekspediciji, ledi Džejn piše Čarlsu Dikensu i moli ga da odbrani ugled njenog muža od glasina o kanibalizmu među članovima ekspedicije. U odbranu prijatelja Dikens postavlja dramu u kojoj sam igra Frenklina, simbol pobede razuma, ali se zaljubljuje u jednu osamnaestogodišnju glumicu. Dok razum ustupa pred žudnjom, Frenklinovom pričom on meri ledene dubine svog života. Matina, sada već šiparica koja je trebalo da posluži kao zamorac u eksperimentu o tome da li nauka, hrišćanstvo i tekovine civilizovanog društa mogu stati namesto onoga što je u „divljacima“ impulsivno i strasno, naći će se u senci crnog labuda, znamenja kojeg se njen narod najviše plašio.

599,00 KAKO ZAVESTI MILIJARDERA Porša da Kosta LAGUNA Mogu li razborite odluke uticati na srce koje ima sopstvenu volju i ne obazire se na razum? To što je Džes još uvek nevina iako ima više od dvadeset godina ne znači da je ne zanimaju muškarci. Naprotiv – ona je u potrazi za savršenim muškarcem koji će ispuniti sve njene snove... Džes Lokart je slikarka koja radi kao službenica u osiguravajućem zavodu. Ona je strastvena mlada žena koja se nada da će jednog dana moći da živi od svog dara, umesto da traći vreme na birokratske poslove. Međutim, Džes ima još jedan san. Ona mašta o ljubavniku iz snova, savršenom muškarcu koji će je napokon probuditi kao ženu i otkriti joj čari telesne ljubavi. Elis Makena, Džesin novi šef koji je neodoljivo lep i šarmantan kao mangup s plaže, izgleda kao pravi kandidat za ljubavnika iz snova. Međutim, uskoro saznaje da je njegovo srce zaključano. Zbog tragične prošlosti zavetovao se da nikad neće pustiti nijednu ženu u svoj život ‒ osim kao privremenu seksualnu partnerku.

599,00 ZABRANJENA STRAST Penelopi Vord LAGUNA Ako tražite priču o seksi, jedinstvenoj, nekonvencionalnoj ljubavi ovo je roman za vas. I ne samo to – zaljubićete se u njega! Ne bi trebalo da želiš onog ko te muči. Kad je moj polubrat Elek došao da živi s nama dok sam išla u završni razred srednje škole, nisam očekivala da će biti takav kreten. Mrzela sam kad se iživljavao na meni jer nije želeo da živi ovde. Mrzela sam kad je devojke iz naše škole dovodio u svoju sobu. Ali najviše sam mrzela to što moje telo reaguje na njega na nepoželjan način. Isprva sam mislila da Eleku u prilog idu samo snažni istetovirani trbušnjaci i lepo lice. Ali naš odnos se menjao i jedne noći dosegao kritičnu tačku. A onda se Elek vratio u Kaliforniju podjednako brzo kao što mi je i ušao u život. Prošle su godine od našeg poslednjeg viđenja. Najgore od svega je to što sam morala ponovo da se sretnem sa njim onda kada je našu porodicu zadesila tragedija. Tinejdžer koji me je nekad izluđivao sada je muškarac koji me dovodi do ludila.

599,00

POBEDNIK JE SAM Paulo Koeljo LAGUNA „Ljudi nikada ničim nisu zadovoljni. Ako imaju malo, žele mnogo. Ako imaju mnogo, žele još više. Ako imaju još više, žele da budu zadovoljni sa malo, ali nisu u stanju da se u tom smislu potrude.“ Napeta priča koja sledi je ogledalo sveta u kojem živimo, gde nas trka za bogatstvom i uspehom često sprečava da čujemo ono što nam srce šapuće. Koeljo nas vodi na Kanski filmski festival, gde se okupljaju slavne ličnosti iz sveta mode i filma. Neke od njih su se uspele do samog vrha i strahuju da ne padnu sa tih visina. Jer novac, moć i slava za njih su ulozi zbog kojih su spremni na sve, po bilo koju cenu. U ovom savremenom vašaru taštine sreću se ruski milioner Igor Malev, modni kreator i magnat Hamid Husein, američka glumica Gabrijela, ambiciozni detektiv Savoj, koji se nada da će rešiti slučaj svog života, i Jasmin, manekenka na pragu uspešne modne karijere. Kome će od njih poći za rukom da prepozna svoj sopstveni, nepatvoren san među avetnim snovima koji ih okružuju, i ko će uspeti da ga na kraju i ostvari?

849,00 DOMAĆIN Stefani Majer EVRO BOOK U ovoj mešavini naučnofantastičnog i ljubavnog romana, Stefani Majer otkriva šta se dešava s intimnim vezama kada dva bića nastanjuju isto telo. Zemlju je okupirala vanzemaljska rasa Duša, koja zaposeda ljudska tela i briše njihove ličnosti. Melani Strajder, jedna od malobrojnih slobodnih ljudi, biva uhvaćena i njeno telo nastani Duša po imenu Lutalica, živa legenda među pripadnicima svoje vrste zbog mnogih domaćina u kojima je boravila i mnoštva planeta na kojima je živela. Njen zadatak je da otkrije lokaciju poreostalih pripadnika pokreta otpora. Međutim, bitisanje u ljudskom telu i ljudskom umu nije ni nalik bilo čemu što je Lutalica do tada iskusila. Ubrzo otkriva da Melani nema nameru da se preda bez borbe - umesto da joj pruži željne informacije, ona Lutaličin um ispunjava sećanjima na voljenog muškarca, Džareda, koji je još uvek u bekstvu. Nemoćna da se odupre željama svog domaćina, Lutalica počinje da žudi za tim istim čovekom, koga po zadatku mora da pronađe. Kada okolnosti nateraju lutalicu i Melani da se i protiv svoje volje udruže, one će krenuti u opasnu i neizvesnu potragu za muškarcem koga obe vole.

299,00 KRATAK DRUGI ŽIVOT BRI TANER Stefani Majer EVRO BOOK Upoznajte svet Sumraka iz novog, mračnijeg ugla... Bri Taner se gotovo i ne seća svog života pre nego što je dobila izoštrena čula, neverovatnu fizičku snagu i nadljudske reflekse... pre nego što je postala vampirica, uvek željna krvi... Dijego dugim, snažnim uzdahom uvuče vazduh kroz nos - a ja posmatrah kako mu se telo menja. Pognuo se na krovu, jednom rukom držeći se za ivicu. Sva ona neobična druželjubivost iščeznu, i on se pretvori u lovca. Prepoznala sam to stanje i zbog toga se nisam osećala neprijatno jer sam ga razumela. Isključila sam mozak, došlo je vreme za lov. Duboko sam udahnula, uvlačeći miris krvi koji je kolao u ljudima ispod nas. Oni nisu bili jedini ljudi naokolo, ali su nam bili najbliži. Morali ste da se odlučite koga ćete loviti, pre nego što nanjušite svoj plen. Sada je prekasno da se promeni odluka. Ovo je priča iz trećeg dela Sumrak sage - Pomračenja.

299,00

SKARLET Barbara Baraldi EVRO BOOK Skarlet se upravo preselila u Sijenu, ostavljajući za sobom leto, najbolju drugaricu i ljubav koja je tek trebalo da procveta... U novoj školi upoznala je Umberta, kome se odmah dopala, ali Skarlet je primetila da je Katerina, njena nova drugarica, tajno zaljubljena u njega. Šta da izabere: ljubav ili prijateljstvo? Kada na školskom koncertu na binu izađe momak očiju svetlih kao led, nedoumica se sama razrešava; dovoljan je trenutak u kojem su im se pogledi sreli...

299,00 PAD Loren Kejt EVRO BOOK Čim je prvi put ugledala Danijela, Lusi je osetila kao da ga već poznaje, samo da ne može da se seti odakle. I on čudno reaguje na njeno prisustvo, ali gotovo odmah počinje da je izbegava, da biva grub prema njoj i da pokušava na svaki način da je otera od sebe... A Lusi, uprkos takvom njegovom ponašanju, sa svakim trenutkom oseća sve veću privlačnost prema njemu, sve veću prisnost i povezanost sa njim... I dok ona pokušava da otkrije više o njemu, da otkrije tu tajnu koju Danijel toliko pažljivo čuva, senke oko nje postaju sve gušće... Tama se primiče...

299,00 SUMRAK Stefani Majer EVRO BOOK Prvi deo čuvene Sumrak sage, velikog filmskog hita! Srednjoškolka Bela Svon pomirila se s neizbežnim. Mora da napusti Feniks u Arizoni i ode da živi kod oca u Forks, kišovito mestašce na pacifičkoj obali, poznato kao najoblačnije u celim Sjedinjenim Američkim Državama. Što je još gore, u malom mestu svako svakoga poznaje, pa Bela, koja nikad nije imala mnogo prijatelja i oduvek je volela samoću, sada pred svima mora da pokaže koliko je nespretna na fizičkom i kako pada u nesvest čim vidi i najmanju kap krvi. Samo najlepšem učeniku gimnazije u Forksu - Edvardu Kalenu, jednom od četvoro dece iz samotnjačke porodice o kojoj se malo zna, a o kojoj kruže mnoge jezive priče - njena nespretnost, čini se, nimalo ne smeta. Iako su joj njegove nagle promene raspoloženja isprva bile neobjašnjive, Bela polako počinje da sumnja kako rešenje Edvardove zagonetke leži upravo u krvi, ljudskoj krvi, njenoj krvi, krvi zbog koje se Kalenovi toliko razlikuju od ostalih stanovnika Forksa...

299,00

SMRT ZEKE MANROA Nik Kejv EVRO BOOK Zeka Manro prodaje kozmetičke preparate i snove pune nade usamljenim domaćicama duž južne obale Engleske. Kada ga iznenadna smrt supruge izbaci iz koloseka, u očajničkom pokušaju da uhvati korak sa stvarnošću, on odlučuje da uradi jedino što mu pada na pamet – kreće na put sa svojim malim sinom. Dok Zeka ide od vrata do vrata, trgujući svojom robom i svojom seksualnom harizmom, devetogodišnji Zeka Junior strpljivo sedi u kolima, upoznajući svet preko stranica enciklopedije.

299,00 TIHO, TIHO Beka Ficpatrik EVRO BOOK Nora, učenica drugog razreda gimnazije, sa oprezom stupa u bliske odnose sa drugima i nakon bolne porodične drame koja je uticala na njen emotivni život, nerado otvara svoju dušu. Osim drugarice Vi, njene srodne duše, ali i potpune suprotnosti, Nora se nikome ne poverava.Međutim, jednog dana, u njen život ulazi Peč. Neopisivom, magičnom silom, Peč privlači Noru i ona mu lagano, ali protiv svoje volje, dopušta da joj se približi Pre Peča, Nora nije znala šta želi, ali nakon što je upoznala njega, možda je pronašla ono što joj je bilo potrebno. Ipak, Peč nije običan momak. Ne samo zbog nesvakidašnje, privlačne pojave, već i zbog mračne tajne koju nosi sa sobom. Da li je on u Norin život ušao slučajno? Šta želi od nje? Nakon mnogih trzavica koje proživljava u Pečovom prisustvu, istovremeno strasnih i zastrašujućih trenutaka, od kog je svaki snažniji od onog prethodnog, Nora otkriva njegovu tajnu.

299,00 PUSTI PRAVOG DA UĐE Jon Ajvide Lindkvist EVRO BOOK Glavni likovi ovog romana su dvanaestogodišnji dečak Oskar i nekoliko vekova stara devojčica-vampirica Eli. Radnja se odvija u Blakberju, predgrađu Stokholma u kojem živi uglavnom radnička klasa, početkom osamdesetih godina dvadesetog veka. Preplitanje realnog i fantastičnog pravi gustu mrežu ispod koje se kriju ozbiljni problemi modernog društva, ona mračna strana čoveka i sveta u kome živi – nasilje, droga, ubistva... Priča o usamljenosti i strahu, o odrastanju u razorenoj porodici, o odrastanju na ulici, o nemoći i neizvesnosti, o čežnji za nečim stabilnim, što ne mora da bude sa ovog sveta...

299,00

MLAD MESEC Stefani Majer EVRO BOOK Drugi deo nesvakidašnjeg serijala Sumrak nastavlja priču o Beli Svon i njenim neverovatnim avanturama u malenom Forksu, kišovitom gradiću pokraj Pacifika. Učmala kolotečina američkog zaleđa zapravo skriva strašne tajne i još jezivija bića koja tu obitavaju već vekovima. Međutim, Beli to ni najmanje ne smeta; štaviše, u prvom delu smo bili svedoci njenog zaljubljivanja u Edvarda Kalena, veličanstvenog mladića starog tek vek, što je za njegovu vrstu zaista rana mladost. A da, u pitanju su inače vampiri, za one koji možda još ne znaju potku Sumrak sage. Kako to inače u životu biva, jedno zlo ili dobro, kako ga ko doživljava, ne može samo da prođe - neophodna je ravnoteža. Nakon neizmernog ljubavnog bola koji doživljava, Bela otkriva tu drugu, paralelnu stranu medalje ušuškanog Forksa. Prijateljstvo sa Džejkobom Blekom, drugarom iz detinjstva, koji pripada drevnom indijanskom plemenu Kvilita, otkriva joj još jednu brižljivo čuvanu tajnu. Ni Kviliti nisu samo pleme ukrašeno živopisnim nošnjama i dramatičnim totemima. Naprotiv, njihova tajna je, poput one vampirske, prikrivena svetlošću Mladog meseca.

299,00 POMRAČENJE Stefani Majer EVRO BOOK Poslednji meseci srednjoškolskog života Bele Svon ni izbliza ne liče na ono kroz šta prolaze uobičajeni maturanti. Rascepljena između svoje ljudske porodice, dečka vampira i najboljeg prijatelja vukodlaka, Bela je pred odlukama koje će zauvek promeniti svet kome pripada. Daleko su, međutim, gore pretnje onih koji oko nje pletu svoju smrtonosnu mrežu, kriveći je i želeći da je kazne za sve gubitke koje je izazvala njena krhka pojava. Maleni, uljuljkani Forks kao da ne sluti da su sav haos i bezumni zločini koji potresaju obližnji Sijetl zapravo tek uvertira za ono šta očekuje najkišovitiju naseobinu Severne Amerike.

299,00 RAZGIBAVANJE MOZGA Mark Friman EVRO BOOK Na putu ka uspehu verovatno će vam se isprečiti upravo vaš um. Briljantan priručnik autora koji nikome ne preporučuje da bude „normalan”. Mark Friman je mladi Kanađanin koji se suočava s boljkama savremenog razvijenog društva: neurozom, fobijama, opsesivno-kompulsivnim radnjama. Posle manje-više neuspešnih uobičajenih terapija, Mark odlučuje da pomogne sam sebi. Ova knjiga je plod njegovog pristupa savladavanju psiholoških problema – ali to nije običan pristup; polazeći od zamisli da pravila koja važe za zdravo telo, važe i za zdrav duh, Mark je razvio zanimljivu metodu „razgibavanja mozga” i pretočio je u duhovitu i zabavnu knjigu, u kojoj se nimalo ne libi da se dobrodušno podsmehne svojim strahovima i neurozama.

499,00

UPRAŽNJENO MESTO Dž. K. Rouling EVRO BOOK Kad Bari Ferveder neočekivano umre u ranim četrdesetim, mala engleska varoš Pagford ostaje u šoku. Pegford je, naizgled, idilično englesko mestašce s pijačnim trgom popločanim kamenom kockom i s drevnom opatijom, ali ispod privlačne fasade krije se zaraćena varoš. Imućni ratuju sa siromašnima, mladi s roditeljima, žene s muževima, nastavnici s učenicima… Pagford nije ono što na prvi pogled izgleda. A prazno mesto koje je Bari ostavio u Parohijskom veću uskoro će izazvati najveći rat koji je grad doživeo. Ko će trijumfovati na izborima obeleženim ostrašćenošću, licemerjem i neočekivanim otkrićima?

299,00 ANĐEO Dorotea de Spirito EVRO BOOK Već vekovima među drevnim zidinama Viterba živi u tajnosti i u miru sa ljudskim bićima jedna grupa anđela. Jedna od njih je i Vitorija, koja, za razliku od ostalih, nema krila i zbog toga se sve vreme oseća drugačije i kao da tu ne pripada. Ona pokušava da živi život obične tinejdžerke, pohađa školu, ima svoje društvo... a onda se jednoga dana u Viterbo doseli novi momak, Giljelmo... Opčinjavajućeg pogleda i zanosnog osmeha, on kao da krije neku tajnu...

299,00