ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Taşıma

2017 YILI 4 ARAÇLA 1 YIL ... İŞİ İHALESİ (01.01.2017-31.12.2017) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- KONU VE ... 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince...

21 downloads 201 Views 496KB Size
ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Taşıma Hizmet Alımı 2017 YILI 4 ARAÇLA 1 YIL SÜRELİ PERSONEL SERVİS (TAŞIMA) İŞİ İHALESİ (01.01.2017-31.12.2017) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- KONU VE KAPSAM; İDARE personelinin; (EK-1-2-3-4) güzergah şemalarında belirtilen yerlerden İDARE’ a bağlı işyerine, söz konusu yerlere toplu olarak getirilip götürülmesi işi, 2 - TANIMLAR: • • • •









• • •

YÜKLENİCİ: İdaremize ait personelin bir ücret karşılığında taşınmasını üstlenen gerçek ve tüzel kişileri ifade eder. İDARE: İDARE SERVİS ARACI: İDARE personelinin (EK-1-2-3-4) güzergah şemalarında listesinde belirtilen semtlerden İDARE’a bağlı işyerine ve söz konusu semtlere toplu olarak getirilip götürülmesi işine tahsis edilen şoförlü araç. GÜNLÜK SEFER: Bir servis aracının İDARE tarafından belirlenen saatlere ve günlere tam uygun olarak, yine İDARE tarafından belirlenen mahallin ilk durağından kalkıp belirli güzergahlardan geçerek işyerine gelişi ve işyerinden aldığı personeli yine belirli güzergahlardan geçerek ilk kalkış durağına dönüşüdür. (Yani vasıtanın gidiş - dönüşüdür) PERSONEL SERVİS ARACI GÜZERGAH KULLANIM İZİN BELGESİ: Servis araçlarının çalışacakları güzergahı belirten Erzurum Biiyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından araç uygunluk belgesi karşılığında verilen belge. PERSONEL İSİM LİSTESİ: Servis aracını kullanan şoförün ad soyad, araç plakası ve açık güzergahının ve servisi kullanan İDARE personelinin isim soyad, çalıştığı birim, sicil numarası ve servise bindiği durağı gösteren İDARE yetkilisi imzalı ve kaşeli belge. SRC BELGESİ: 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince Uluslararası ve Şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan araç sahibi olsun veya olmasın kamyonet, otobüs ve minibüs gibi ticari araç kullanan şoförlerin alması zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi. PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME BELGESİ: Karayolları Taşıma Yönetmeliği 60/e maddesine istinaden ticari araç kullanan sürücülerin alması zorunlu olan ve 5 (beş) yıl geçerlilik süresi olan sürücülerin bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren belge. GÜNLÜK PUANTAJ: Servis şoförlerinin ve YÜKLENİCİ firma temsilcilerinin imzasını taşıyan ve servis araçlarının İDARE' ne geliş-gidiş saatlerini gösteren puantaj cetveli. AYLIK PUANTAJ: Günlük servis puantajları doğrultusunda tutulan İDARE yetkililerinin imzasını taşıyan faturaya esas alınacak aylık cetvel. HAKEDİŞ: İDARE tarafından tutulan aylık puantaj lara istinaden, YÜKLENİCİ firmaya ödenecek olan aylık iş bedelini gösterir çizelge.

3 - HİZMETİN TANIMI VE GENEL HÜKÜMLER: 3.1. PERSONEL SERVİSLERİ: 3.1.1. YÜKLENİCİ tarafından sağlanması taahhüt edilen hizmet, İDARE tarafından bildirilen güzergahtan geçerek ve önceden belirtilen duraklarda durmak sureti ile. İDARE personelinin taşınması amacıyla günlük sefer yapılmasıdır.

3.1.2. YÜKLENİCİ, ERZURUM 1EKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ personelini çalışma saatlerinde ve İDARE tarafından belirlenen işyerinde bulunduracak şekilde servis araç seferlerini düzenlemek zorundadır. 3.1.3. Güzergah durak yerleri ve personel taşıma servislerinin saatleri, işyerinin çalışma durumu, mevsim şartları ve trafik durumuna göre İDARE tarafından düzenlenir.

3.1.4. Personel servisleri için İDARE çalışma günleri ve saatleri ikinci bir düzenlemeye kadar haftanın 5 (beş) günü (hafta içi) sabah 07.00 - 08:00, akşam 17.00 - 18:00' dir.

3.1.5. Personel servis araçları ilk duraklarda servis kalkış saatinden sonra en fazla 10 (on) dk. bekler. İlk binen personel durakta yok ise servis aracı daha fazla beklemeden güzergahı istikametinde hareket eder.

Sayfa 1

3.1.6. İDARE bu şartnameye ekli listede (EK-1-2-3-4) güzergah şemalarında yer alan güzergahlarda gerek ilk durak, gerekse ara duraklarda değişiklik yapmak suretiyle gidiş ve geliş kilometrelerinde 10 km. kadar kısaltma veya uzatma yapabilir. 3.1.7. Personel servis araçlarının taşıma esnasında elde olmayan nedenlerle arızalanması durumunda YÜKLENİCİ, o güzergâhtaki tüm personeli, temin edeceği başka bir araçla işyerine veya ikametgah bölgelerine zamanında taşımak zorundadır. 3.1.8. Personel servis araçlarında yolculuk esnasında meydana gelebilecek trafik kazası veya herhangi bir olumsuz fiilde 3.kişilere karşı yargıya intikal edebilecek her türlü işlemlerden ve diğer mer’i mevzuatlardan YÜKLENİCİ sorumludur. Bu sebeple İDARE" a herhangi bir suç isnat edilemez. 3.1.9. Personel servis araçlarının ilk duraklarda 15 (onbeş) dakika ara duraklarda 20 (yirmi) dakika gecikmesi veya o gün sefere hiç çıkmaması gibi durumlarda (mücbir sebepler hariç) İDARE personeli başka bir araç kiralayarak iş yerine gelip gidebilmeyi temin edebilir. Bu nedenle oluşacak kira bedeli ise YÜKLENİCİ tarafından karşılanır. Bu bedel yüklenicin ilk hakkedişinden tahsil edilir. 3.1.10. İDARE yeni açılacak hizmet binalarında veya gerekli gördüğü durumlarda servisin gidiş dönüş yerlerini ve güzergahlarını değiştirebilir. Aynı güzergahta yeni servis ihdas edilmesini veya herhangi bir servisin iptalini, araçların kapasite ve güzergah km ’si artırımını veya eksilmesini isteyebilir. 3.1.11. Personel servis araçlarından İDARE personeli, stajyer öğrenciler ve İDARE’ ın uygun görmesi halinde sözleşmeli taşeron işçileri yararlanır. Bunlar dışında başka bir şahıs, personel servislerinden yararlanamaz. 3.1.12. Bu şartnamenin yürütümünü İDARE adına İdari İşler Şefliği sağlar. Araçların kabulünü ise İDARE Kontrol Teşkilatı yapar. 3.1.13. Servise binme noktalarında saatinde yerinde olmayan personel en çok 5 (beş) dakika beklenecektir.

3.1.14. İdare personelleri, idare için çalışan herbir servis aracını personellerin ikamet adreslerine bakılmaksızın kullanabileceklerdir. 3.2. ORTAK KONULAR :

3.2.1. Personel taşıma servis araçlarının her türlü yakıt, bakım-onarım, yedek parça, vergi, araç muayene, trafik cezası ve köprü-otoyol geçiş ücretleri YÜKLENİCİ ’ye aittir. 3.2.2. İDARE, her araçta o araçtan faydalanan bir personeli araç sorumlusu olarak görevlendirir. Seyir esnasında araçta oluşabilecek problemler ve sair konular için şoför araç sorumlusuna tabidir. 3.2.3. YÜKLENİCİ İDARE personeline ait veya birinci derecede yakınlarına ait araçları bu sözleşme kapsamında çalıştıramayacaktır. 3.2.4. Organizasyon için alınacak olan hizmette organizasyon içerisinde yapılan yol miktarı idare tarafından belirlenecek olan araç sorumlusu tarafından tutanak altına alınacaktır. 4 - SERVİS ARAÇLARINDA VE ŞOFÖRLERİNDE ARANAN ÖZELLİKLER: 4.1. PERSONEL SERVİS ARAÇLARI:

4.1.1.

Araçlar taşıma amacına uygun şehir içi yolcu taşımacılığının ve Karayolları Trafik Yasasının Tüzüğünün ve ilgili diğer mevzuatın uygun gördüğü şartlara haiz olacaktır. 4.1.2. Araçların model tarihinin en az 2000 ve / veya üzeri olacak ve işe başlamadan önce egzoz muayenesinden geçmiş olacaktır. Egzoz emisyon belgesi olmayan araçlar çalıştırılmayacaktır. 4.1.3. Araçların fenni muayeneleri yapılmış olmalıdır. Fenni muayeneleri geçmiş araçlar çalıştırılmayacaktır. 4.1 4. Araçların mecburi trafik sigortaları yapılmış olmalıdır, mecburi trafik sigortalarının geçerlilik süreleri geçmiş araçlar çalıştırılmayacaktır. 4.1.5. YÜKLENİCİ, İDARE’ ın bakımsız ve uygunsuz bulduğu araçları 5 (beş) iş günü içerisinde değiştirecektir. 4.1.6. Araçların fenni muayeneleri zamanında ve eksiksiz yapılacaktır. Şehir içerisindeki çalışmalarına yönelik resmi belgeler (Güzergâh kullanım izin belgesi, ticari taşıt kullanma belgesi, SRC2 belgesi, psikoteknik değerlendirme belgesi v.b.) her araçta noksansız olarak bulundurulacaktır. 4.K6. Araçlarda kesinlikle ilk yardım çantası ve trafik seti bulundurulacak ayrıca YÜKLENİCİ sürücülere ilk yardım konusunda eğitim aldıracak ve aldırdığı eğitimi belgeleyecektir. 4.1.7. Araçlarda kesinlikle en az 1 adet 6 kg lık yangın söndürme cihazı bulundurulacaktır. Bu cihazların her yıl kontrol edildiğine dair yetkili servis onayı istenecektir. 4.1.8. Araçlarda kış aylarında kesinlikle zincir ya da kar lastiği bulundurulacaktır. 4.1.9. Araçların ruhsatında belirtilen koltuk sayısının haricinde araçlara ilave koltuk, tabure vb. şeyler konulmayacaktır.

Sayfa 2

4.1.10.

Servis araçlarına personel harici yolcu alınmayacak ve kesinlikle ayakta yolcu bulundurulmayacaktır. Ancak, İDARE İdari İşler Müdürlüğü’nün bilgisi ve talimatı doğrultusunda verilecek olan misafir fişi ile ve / veya şifahen bildirilip servislere harici personel binebilecektir. 4.1.11. Araçlarda şoför ve yolcuların sigara içmeleri kesinlikle yasaktır. Araçlarda sigara içilmeyeceğine dair uyarıcı işaretler bulundurulacaktır. 4.1.12. Personel servis araç şoförlerinin alkol, uyuşturucu vb. keyif verici madde kullanımları kesinlikle yasaktır. Bu suçlardan dolayı mahkûmiyet alan veya rüşvet, hırsızlık, terör, yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicili bozuk olan şoförler Karayolları Trafik Kanunu (K.T.K 2918) gereğince 5 (beş) yıl süre ile İDARE servis araçlarnı kullanamayacaklardır. 4.1.13. Servis araçlarının akaryakıt, yağ ve su gibi ikmalleri servis esnasında yapılmayacak, bu gibi ikmaller göreve çıkılmadan önce yapılmış olacaktır. 4.1.14. Personel servis araçları günlük olarak temizlenecek, gereken bakım yapılacak ve araç şoförleri şehir içi hız kurallarına kesinlikle uyacaklardır. 4.1.15. Sürücülerin, yolcuları konforlu ortamda taşımaları esastır. Bütün servis araçlarının klimaları çalışır vaziyette olacaktır. Araçları ani olarak hızlandırıp - yavaşlatarak hem fazla yakıt tüketimi sonucu hava kirlenmesine hem de yolcuların yorulmasına neden olunmayacaktır. 4.1.16. Araçların kapıları şoförler tarafından açılıp kapatılacak şekilde otomatik olacaktır. Kesinlikle manuel kapılı araçlar çalıştırılmayacaktır. 4.1.17. İdareye ait personel servis araçlarının ön ve arka kısımlarına dışarıdan rahatça görülebilecek şekilde “ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İDARE PERSONEL SERVİSİ” ve “GÜZERGAHIN ADI” yazılı olan levhalar asılacaktır. Bu levhaların temini YÜKLENİCİ’ ye aittir. 4.1.18. Araçlara propaganda ve reklam nitelikli afiş, pankart vb. aşılamaz. İDARE dilerse araçlara kendi faaliyet konusuna ilişkin reklam nitelikli afişler astırabilir. 4.1.19. Araç koltukları arasında ki mesafe koltuklar boş iken en az aşağıdaki ölçülerde olmalıdır; - Diz Mesafesi: 30 cm. - Göğüs Mesafesi: 75 cm. 4.1.20. Araçlarda çok noktalı klima olması gerekmektedir. 4.2. ARAÇ ŞOFÖRLERİ:

4.2.1.

YÜKLENİCİ’ nin İDARE ’a tahsis edeceği servis araçlarının şoför ve diğer personel ihtiyacı, YÜKLENİCİ tarafından karşılanacaktır. Bunun için ayrıca bir ücret ödenmez. 4.2.2. Personel servis araç şoförlerinin en az İlköğretim Okulu diploması, yeterli derecede şehir trafik ve yol güzergah bilgisi bulunacaktır. 4.2.3. YÜKLENİCİ, araç şoförlerinin yeni göreve başlarken ve 5 yılda bir psikolojik ve bulaşıcı hastalıklar, uyuşturucu madde bağımlılığı yönlerinden tam teşekküllü hastaneden Sağlık Raporunu İDARE İdari İşler Müdürlüğü’ne teslim edecektir. 4.2.4 YÜKLENİCİ araç şoförlerinin Türk Ceza Kanunun 102, 103, 104, 105, 109, 179/3, 188, 190 ve 227 ile 765 sayılı eski Türk Ceza Kanunun 403, 404, 414, 415, 416/1-2-3, 418/1,429, 430, 431,432, 435, 436 ve 572/2 nci maddelerindeki suçlardan hüküm giymediklerine dair sabıka kayıt belgelerini işe başlarken İDARE İdari ve Mali İşler dairesi Başkanlığına teslim edecektir. 4.2.5. Personel servis aracı minibüs ise araç şoförünün en az 3 (üç), midibüs ise en az 5(beş) yıllık sürücü belgesi ve tecrübesi bulunacaktır. 4.2.6. Personel Servis araç şoförlerinin 4925 sayılı Karayolu Taşımacılığı Kanunu gereğince Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı yapan şoförlerin alması zorunlu olan SRC2 belgesi bulunacaktır. 4.2.7. Personel servis araç şoförlerinin T.C İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünce yetkilendirilmiş kuruluş ve merkezlerden alınacak ve verildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl geçerlilik süresi olacak olan bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren Psikoteknik Değerlendirme Belgeleri bulunmak zorundadır. 4.2.8. Personel servis araç şoförlerinin Kamu Hizmeti olduğu bilinciyle, saç traşı ve hergün sakal traşı olmuş bir şekilde gömlek ve kravatlı olarak çalışmalı, personelle münasebetlerinde ölçülü, nazik ve güler yüzlü olmalıdır. Hal ve hareketleri İDARE ve toplum kurallarına uygun olacak uyumsuz ve uygunsuz davranışları olan şoförlere görev yaptıramayacaktır. 4.2.9 Personel servis araç şoförü sefere çıktığında birinci derecede araç sorumlusuna, araç sorumlusu yok ise araçtaki İDARE personeline tabi olacaktır. 4-2.10. Personel servis araç şoförlerinin herhangi bir şikayeti olduğunda İDARE personeliyle kesinlikle muhatap olmayacak ve tartışmayacak, şikayetini YÜKLENİCİ firma temsilcisine iletecektir. Şikayet konusu iş YÜKLENİCİ ile İDARE arasında çözülecektir. 4.2.11. YÜKLENİCİ, çalıştıracağı tüm personel servis araç şoförlerinin ikamet adresleri, ev ve cep telefonları, nüfus cüzdan fotokopileri, sürücü belgeleri, güzergah kullanım izin belgeleri, SRC 2 belgeleri,

psikoteknik değerlendirme belgeleri, sağlık raporları ve sabıka kayıtlarının birer nüshasını temin edip imza ve kaşeleyerek bir dosya halinde işe başladıktan sonra en geç 15 (onbeş) iş günü içerisinde İDARE İdari İşler Müdürlüğü’ne teslim edecektir. 5^

SEVK VE İDARİ SORUMLULUK:

5.1. YÜKLENİCİ kendisini temsilen her türlü yetkiye haiz bir kişiyi (Yüklenici Vekili) görevlendirecektir. Bu kişi mesaisini İDARE’ de geçirmeyecektir. Bu kişiye gerektiğinde telefon, faks ve email ile ulaşılabilecektir. 5.2. YÜKLENİCİ çalıştıracağı personel servis araçlarının listesini, ruhsat fotokopilerini, kasko ve mecburi mali mesuliyet (trafik) sigortalarını işe başladıktan sonra en geç 15 (onbeş) iş günü içerisinde İDARE İdari İşler Müdürlüğüne teslim edecektir. Tüm belgelerde YÜKLENİCİ yetkilisinin imza ve kaşesi bulunacaktır. 5.3. YÜKLENİCİ’ nin İDARE’ m bilgisi dışında servis güzergahı değiştirme yetkisi yoktur. YÜKLENİCİ kendisi tarafından yapılacak olan personel servis araç değişikliklerinde ise 5 (beş) iş günü önceden İDARE ’a bilgi verecektir. İDARE’ m onayını alarak değişikliği gerçekleştirecektir. 6^

SİGORTA:

6.1 YÜKLENİCİ, çalıştıracağı tüm sürücülü kiralık hizmet araçlarının tam Kasko Sigortasını yaptırmakla yükümlüdür. Kasko sigortasında ihtiyari mali mesuliyet sigorta limiti en az 30.000 (otuzbin) TL olmalıdır. 6.2. YÜKLENİCİ, İDARE’ m hizmetine tahsis ettiği ve edeceği bilumum araçlar için Trafik Kanununun öngördüğü “mecburi mali mesuliyet (trafik) sigortası” yaptırmakla mükelleftir. Taşıma süresini içerecek şekilde tanzim edilecek mecburi mali mesuliyet sigorta poliçelerinin birer sureti ile sigorta ücretinin ödendiğine dair makbuzun birer fotokopisi İDARE İdari İşler Müdürlüğü’ne teslim edilecektir. Trafik Sigortası ve buna bağlı olarak taşıyıcının yaptırdığı diğer sigortalar, zarar görenlerin tazminat talep etme haklarını ortadan kaldırmayacak ancak sigortadan ödenen tazminat nispetinde azaltılacaktır. 6.3. YÜKLENİCİ ayrıca mutat servis hizmetine tahsis ettiği veya arızi nedenlerle görevlendirilmek üzere şehir içi veya şehir dışı İDARE genel emrine verdiği bilimum araçlarda seyahat edecek İDARE personelinin araç içinde bulunduğu sırada meydana gelebilecek bir kaza sonucu vefat veya daimi maluliyet hallerini kapsamak üzere aracın koltuk adedine bağlı olarak ve bu sözleşme süresini kapsayacak şekilde her bir koltuk için “ferdi kaza sigortası” yaptırmakla mükelleftir. Tüm sorumluluk YÜKLENİCİ’ye aittir. 6.4. YÜKLENİCİ, taşıma sırasında gelebilecek herhangi bir kaza sonucu gerek araç içinde gerekse araç dışında İDARE personelinin ve 3. şahısların maruz kalacakları bedeni ve maddi zararlardan mes’uldür. Bedeni zararlar nedeniyle yapılacak her türlü hastane, bakım, ameliyat, iaşe ve işten kalma gibi masrafları, ölüm halinde ise mevzuatın ve aktüeryal hesapların öngördüğü maddi ve manevi tazminatın tamamını ödemekle mükelleftir.

7 - ÖDEME SEKLİ VE ŞARTLARI: 7.1. Servis araçlarının faturaya esas alınacak aylık puantajı, servis şoförlerinin ve YÜKLENİCİ firma temsilcilerinin imzasını taşıyan ve araçların İDARE’ a geliş-gidiş saatlerini gösteren günlük puantajlar doğrultusunda tutulur. 7.2. İDARE tarafından aylık tutulan puantajlara istinaden, YÜKLENİCİ firma hakedişi hazırlanır. YÜKLENİCİ firma hazırlanan aylık hak edişlere göre takip eden ayın 10 (on)’ unda fatura ibraz eder İDARE 1 (bir) ay içerisinde ödeme yapar.

7.3. YÜKLENİCİ 3. kişilerden kiraladığı araçlara ücret ödemesini gerçekleştirebilmesi için istenildiği takdirde aylık puantajların birer nüsha fotokopileri YÜKLENİCİ’ye verilir. 7.4. Kişiler tarafından servis taşıma ücretlerini alamadıklarına dair İDARE’ne yazılı bir şikayet gelmesi halinde, İDARE tarafından YÜKLENİCİ’ye bir sonraki dönemin hakediş ücretleri ödenmeyecek olup ilgili 3. kişilere YÜKLENİCİ tarafından gerekli ödemeler yapıldıktan sonra İDARE YÜKLENİCİ’nin hakediş ödemelerini yapacaktır.

8 - MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER: 8 . 1. Servis araçlarının taşıma esnasmda elde olmayan nedenlerle arızalanması durumunda YÜKLENİCİ, o güzergahtaki veya görevdeki tüm personeli, temin edeceği bir veya birkaç araçla işyerine, görev alanlarına veya ikametgah bölgelerine zamanında taşımak zorundadır. YÜKLENİCİ amaca uygun araç

Sayfa 4

bulamadığı takdirde İDARE personelinin hariçten kiraladığı araçlarm ücretleri YÜKLENİCİ tarafından ödenir. Ancak o sefer yapılmış sayılarak ücreti İDARE tarafından ödenir. 8.2. Servis araçlarının ilk duraklarda 15 (onbeş) dakika ara duraklarda 20 (yirmi) dakika gecikmesi veya o gün sefere hiç çıkmaması gibi durumlarda İDARE veya İDARE personeli başka bir araç kiralayarak iş yerine gelip gidebilmeyi temin edebilir. Bu nedenle oluşacak kira bedeli ise YÜKLENİCİ tarafından karşılanır. (Bu durumlarda personelin yazılı beyanı esas alınır) Ayrıca bu gibi durumlarda YÜKLENİCİ’ ye o seferin ücreti ödenmediği gibi aynı ay içerisinde tekrarı halinde o seferin günlük tutarının 3 (üç) katı kadar da ceza kesilir. 8.3. YÜKLENİCİ İDARE ’ın bakımsız, uygunsuz ve kapasitesini yetersiz bulduğu araçları 5 (beş) iş günü içerisinde değiştirecektir. Bunun için İDARE, YÜKLENİCİ’ ye yazılı bildirimde bulunur. 5 (beş) iş günü içerisinde istenilen değişiklik yapılmadığı takdirde, her gün için o hattın günlük servis bedelinin 3 (Uç) katı tutarında ceza kesilir. 8.4. YÜKLENİCİ personel servis araç şoförlerinden istenen evrakları işe başlama tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde temin etmediği takdirde evrakları eksik olan her bir araç için aracın günlük servis bedelinin 3 (üç) katı tutarında ceza kesilir. 8.5. YÜKLENİCİ bu teknik şartnamenin Sigorta bölümündeki her bir aracın Tam Kasko Sigortası, Mecburi Mali Mesuliyet (trafik) Sigortası, Ferdi Kaza Sigortasını yaptırmadığı veya eksik yaptırdığı tespit edildiği takdirde tüm sorumluluk YÜKLENİCİ’ ye ait olacağı gibi sigortalan eksik her bir araç için aracın günlük servis bedelinin 3 (üç) katı tutarında ceza kesilir. 8.6. YÜKLENİCİ’ ye mücbir sebepler haricinde mazereti ne olursa olsun bu teknik şartnamedeki yükümlülüklerinden herhangi birini yerine getirmediğinden dolayı kesilebilecek (Mali Yükümlülükler kısmında belirtilen cezai müeyyideler haricinde) diğer maddelerin her biri için araç başına günlük olarak 150 TL tutarında cezai müeyyide uygulanacaktır. 8.7. Yüklenicinin işbu Teknik Şartnamedeki yerine getirmesi gereken yükümlülüklerini uygulanacak cezai müeyyidelere rağmen yerine getirmemesi ve İDARE’ m bu durumu YÜKLENİCİ’ ye yapacağı yazılı ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi halinde sözleşmenin 26. Maddesi uygulanır.

9 - CEZAYI GEREKTİREN HALLER a) Servis Taşıtlarının hareket saatlerine riayet etmemesi veya aksatması, b) Servis Taşıtlarının güzergâh dışına çıkarılması, c) Şartnamede belirtilen şartlara uygun olmayan taşıtlarla hizmetin yapılmaya çalışılması, d) Şartnamede belirtilen şartlara uygun olmayan sürücüler ile hizmetin yapılmaya çalışılması. e) Servis esnasında taşıt sürücüsünün trafik kurallarına uymadığının tespit edilmesi halinde f) Hareket saatinden itibaren servis bitinceye kadar yaz döneminde klimaların, kış döneminde kaloriferlerin çalışır durumda olmaması, Hallerinde cezalar ve kesintiler maddesinin 10.2.4.1 bendinde belirtilen oranda ceza kesilir. 10- CEZALAR VE KESİNTİLER ; 10.1 GÜVENLİ SEYAHAT İLE İLGİLİ CEZAİ ŞARTLAR Araç sürücüleri güvenli seyahat için yürürlükte bulunan tüm trafik kurallarına uymak ve uygulamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. 10 11 Bir ay içerisinde 2 kez trafik kurallarına uymadığı tespit edilen araç sürücüsü İdarenin talebine gerek kalmaksızın yüklenici tarafından değiştirilecektir. 10 . 2 . İŞİN YÜRÜTÜLMESİNE DAİR CEZAİ HÜKÜMLER 10.2.1 Teknik Şartnamede belirtilen özelliklere sahip Araç Sürücüsü çalıştırılmadığının tespiti halinde, 10.2.2. Teknik Şartnamede belirtilen özelliklere sahip olmayan Taşıtlarla hizmetin yapıldığının tespiti halinde , 10.2.3. Teknik Şartnamede belirtilen saatlerde hizmetin yapılmadığının tespiti ile yukarıda sayılan hususların herhangi birinin tespiti halinde Yüklenici uyarılarak tespit edilen aksaklıklar ve ihale konusu işin yapılmasına ait teknik şartnamede belirtilen hususlara uygun hizmet vermesi için genel olarak uyarılır ve 1 iş günü süre verilir. İstekli belirlenen süre içerisinde tespit edilen aksaklıkların giderildiğine dair idareye yazılı olarak bildirir. 10.2.4.1. İlk uyarıda tespit edilen hususların belirtilen süre içerisinde giderilmediği veya sözleşme konusu işe ait yeni bir aksaklığın tespiti halinde uyarıya gerek kalmaksızın hizmetin ifa edildiği ay içerisindeki toplam istihkakından % 2 i (yüzdeiki) ceza kesilir. Tespit edilen aksaklıklar ve ihale konusu işin yapılmasına ait teknik şartnamede belirtilen hususlara uygun hizmet vermesi için genel olarak uyarılır ve 1 iş günü süre verilir. İstekli belirlenen süre içerisinde tespit edilen aksaklıkların giderildiğine dair idareye yazılı olarak bildirir.

Sayfa 5

10.2.4.2. İlk cezai işlemi gerektiren hususların, belirtilen süre içerisinde giderilmediği veya sözleşme konusu işe ait yeni bir aksaklığın tespiti halinde uyarıya gerek kalmaksızın hizmetin ifa edildiği ay içerisindeki toplam istihkakından % 3’ü (yüzdeüç) ceza kesilir. Tespit edilen aksaklıklar ve ihale konusu işin yapılmasına ait teknik şartnamede belirtilen hususlara uygun hizmet vermesi için genel olarak uyarılır ve 1 iş günü süre verilir. İstekli belirlenen süre içerisinde tespit edilen aksaklıkların giderildiğine dair idareye yazılı olarak bildirir. 10.2.4.3. İkinci cezai işlemi gerektiren hususların, belirtilen süre içerisinde giderilmediği veya sözleşme konusu işe ait yeni bir aksaklığın tespiti halinde uyarıya gerek kalmaksızın hizmetin ifa edildiği ay içerisindeki toplam istihkakından % 5’i (yüzdebeş) ceza kesilir. Tespit edilen aksaklıklar ve ihale konusu işin yapılmasına ait teknik şartnamede belirtilen hususlara uygun hizmet vermesi için genel olarak uyarılır ve 1 iş günü süre verilir. İstekli belirlenen süre içerisinde tespit edilen aksaklıkların giderildiğine dair idareye yazılı olarak bildirir. 10.2.4.4. Ancak, gecikmeden kaynaklanan aykırılığın işin niteliği gereği giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilir. 11. DİĞER HUSUSLAR l-

Otobüs Koltuk kapasitesi : a. Servis Sayısı 4 Adet En Az 30+1 Kişilik

2; Otobüs İsletmesinin Hangi Şehirde ve Mahalle Arasında Yapılacağı : İDARE ve Teknik Şartnamemiz ekinde yer alan Hat No 1-2-3-4 de yer alan Erzurum Merkez ve Merkez İlçeler arasında 3;

Otobüslerin Çalışacakları Aylık Gün Sayısı : En Fazla23 Gün

fU Otobüs Seferlerine Ait Zaman Tarifesi : • SABAH MESAİYE GELİŞ SAATLERİ : 07.00 - 08.00 ARASI • AKŞAM MESAİDEN DÖNÜŞ SAATLERİ : 17.00 - 18.00 ARASI 5; TELİFLE BİRLİKTE VERİLECEK BELGELER 1.

Yüklenici firmalar teklif mektupları ile birlikte ihalede teklif edecekleri otobüslerin ruhsatlarının ası Harın ı ya da aslını görmek kaydı ile fotokopisini 2. Yüklenici firmalar teklif mektupları ile birlikte ihalede teklif edecekleri otobüslerde çalıştıracakları şoförlerin ehliyetlerinin aslını ya da aslını görmek kaydı ile fotokopisini 3. Yüklenici firmalar teklif mektupları ile birlikte ihalede teklif edecekleri otobüslerin eksoz emisyon ölçüm belgelerinin asıllarını ya da aslını görmek kaydı ile fotokopisini 4. Yüklenici firmalar teklif mektupları ile birlikte ihalede teklif edecekleri otobüslerin mecburi trafik sigortası poliçelerinin asıllarını ya da aslını görmek kaydı ile fotokopisini 5. Aracın Uygunluk Belgesi: Karayolları Trafik Kanunu’na göre düzenlenen uygunluk belgesi (periyodik trafik muayeneleri ile bir yıllık mutat bakım ve onaranlarının yapılmış olması zorunludur.) 6. Yüklenici firma işe başlamadan önce, personel taşıma işlerinde kullanılacak taşıtların ruhsat suretlerini, şoförlerin isim, telefon, adli sicil sabıka kayıtların, plaka, ehliyet ve araçların kapasitelerine ilişkin belgeleri, araçlara ait ferdi kaza koltuk ve zorunlu trafik sigorta poliçelerinin suretlerini idareye sunulacaktır. 7. Aracı kullanacak şoförlerin SRC2 belgeleri 8. Aracı kullanacak şoförlerin psikoteknik belgeleri. 9. Teklif edilen araçlar “S” plakalı olmalıdır. “Servis Aracı Toplu Taşıma İzin Belgesi” teklifle birlikte verilmelidir

Sayfa 6

KAYAKYOLU

HAT 1 (V/.tunus .Sok. - lOO.Vıl Cad. - Sultan Arpaslan C'ad. - l'laş Cad. !>chit Kadir Kılcı Sok. - İbrahim Polat Cad. - A tatürk Dul. Faldı Sultan Mehmet Cad. • Yat uz Si*. Bul. • Yıldızken! Ana Cad. 75. Sok. - II.S ok. • 215. Sok. - TO K İ E tleri - İhsan Doğramacı Bul. Milli Egemenlik Cad. - Emirşcvh Cad. - Erzurum Havalimanı Yolu KTl' K am pusu

TEBRİZKAPI

HAT 3 Yoncalık Eğitim Fakültesi - Ali kavi Cad. - Yen ika pı Cad. Palandöken Cad. - Fatih Sultan Mehmet Bul. .-¥a\uz Sultan Selim Uııl.- Katilı Sultan Mehmet Cnd. Kefik Saydam Cnd. - Fatih Sultan Mehmet Bul. Terminal Cad. - E T İ1 kam pus

r