Primaria Municipiului Brasov cu sediul in B-dul. EROILOR

In urma studiului celor 2 amplasamente se va propune varianta optima din punct de vedere al proiectantului, pentru dezvoltarea acesteia in etapele urm...

6 downloads 448 Views 361KB Size
Primaria Municipiului Brasov cu sediul in B-dul. EROILOR NR.8 , Localitatea: Brasov , Cod postal: 500007 , Romania , Punct(e) de contact: Serviciul Achizitii Publice , Tel. +40 268416550/128/124 , Email: [email protected] , Fax: +40 268473001 , adresa internet (URL):http://www.brasovcity.ro , achizitioneaza direct prestarea serviciului avand ca obiect “ Studiu de oportunitate si soluţie de traseu Asigurare acces zona Centru – Cartier Bartolomeu” CPV: 79311000-7 – Servicii de studii Descrierea contractului: Elaborare “ Studiu de oportunitate si soluţie de traseu Asigurare acces zona Centru – Cartier Bartolomeu” Obiectivul general al proiectului este de identificare a solutiilor optime care sa fie dezvoltate in fazele următoare de proiectare si sa ofere posibilităţi de soluţionare a accesului facil in zona de interes descrisa mai sus . In analiza celor doua variante de traversare se va tine seama de posibilitatea asigurării fluentei circulaţiei pe străzile de pe ambele parti ale liniei, impactul asupra obiectivelor existente in zona si in mod special cerinţele urbanistice legate de monumentul Bisericii Sfântul Bartolomeu, amplasata in vecinătatea intersecţiei. In urma studiului celor 2 amplasamente se va propune varianta optima din punct de vedere al proiectantului, pentru dezvoltarea acesteia in etapele următoare. Se va lua in considerare si varianta unui pasaj rutier peste liniile de cale ferata. Continutul studiului : A. Piese scrise B. B. Piese desenate: C. Proiectantul, pentru scenariul recomandat, va obtine avizele Comisiei de circulatie si Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului si urbanism din cadrul Primariei Municipiului Brasov. Detaliile se regasesc in tema de proiectare. Valoarea estimata fara TVA: 50. 000 RON Conditii contract: OFERTA DE PREŢ SE VA PREZENTA ASTFEL: PRETUL PE STUDIU IN LEI CU SI FARA TVA. Termen de predare Studiul va fi predat in termen de 60 de zile.

1

Forma de prezentare a documentaţiei Documentaţia se va elabora în 4 (patru) exemplare originale, redactate în limba română în format doc şi pdf, cât şi pe suport magnetic (CD).

Conditii de participare Ofertantii vor prezenta : Certificat constatator emis de ORC in original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea „conform cu originalul”/ sau electronic, din care sa reiasa obiectul de activitate,cuprinzand informatii valabile/reale la data limita de depunere a ofertei; Documentele care atesta statutul de IMM, pentru a se beneficia de prevederile art. 16 din Legea nr.346/2004 (daca este cazul - Formularul 4).

Criterii adjudecare: pretul cel mai scazut Termen limita primire oferte: 5.06.2015 ora 10:00. Informatii suplimentare: Documentatia se poate descarca de pe site-ul Primariei Municipiului Brasov : www.brasovcity.ro/sectiunea licitatii si concursuri . Limba de redactare a ofertei: româna. Oferta financiara va fi exprimata in LEI cu si fara TVA; are caracter ferm si obligatoriu din punctul de vedere al contractului pe toata perioada de valabilitate a ofertei de 90 de zile (oferta in original sa fie scanata, sa aiba data emiterii si sa contina semnatura si stampila ). Aceasta cuprinde toate cheltuielile legate de prestarea serviciilor, pe toata perioada de derulare a contractului. Oferta va trebui sa contina toate datele de contact ale ofertantului: Nume ofertant, adresa, date de identificare fiscala, persoana responsabila de contract. Ofertele se pot depune in original pâna la data de 05.06.2015 ora 10;00, la Centrul de Informatii pentru Cetateni din cadrul Primariei Municipiului Brasov, B-dul Eroilor nr. 8, camera1,parter.Ofertele ce vor fi depuse vor avea inscrise pe plic denumirea ofertantului, denumirea contractului .Finalizarea achizitiei se va face în SEAP prin intermediul catalogului electronic. Ofertele vor fi publicate obligatoriu de catre operatorii economici interesati si în catalogul SEAP, pâna la data si ora limita indicate, respectiv 05.06.2015 ora 10:00, sub denumirea si codul CPV din cadrul prezentului anunt (in functie de acestea se va realiza filtrarea informatiilor din catalogul SEAP, de catre autoritatea contractanta.Nepublicarea informatiilor in SEAP atrage respingerea ofertelor depuse la sediul autoritatii contractante . Potentialii ofertanti au obligatia de a ferifica periodic invitatia de particiapre postata pe site-ul autoritatii contractante, www.brasovcity.ro, pentru eventuale completari si/sau clarificari.

2

TEMA DE PROIECTARE privind intocmire “Studiu de oportunitate si soluţie traseu Asigurare acces zona Centru – Cartier Bartolomeu”

Obiect: Elaborare “ Studiu de oportunitate si soluţie de traseu Asigurare acces zona Centru – Cartier Bartolomeu”

Situaţie existentă : Dezvoltarea noilor unităţi economice cu profil preponderant industrial, de servicii si comercial s-a făcut in principal in extravilanul orasului . Noile unităţi industriale s-au amplasat preponderent in partea vestica si nord-vestica a Municipiului. Spre aceasta zona converg si marile artere de circulaţie, respectiv DN1 E68 ce asigura legătura orasului din centrul tarii, Braşovul cu oraşul Sibiu si implicit autostrada A1 Sibiu - Arad precum si cu DN 73 E 574 cu oraşul Pitesti .

Reteaua stradala si circulatia in zona: Calea Făgăraşului este artera de intrarea in Municipiul Brasov înspre care converg cele 2 artere principale respectiv DN1, legătura cu vestul tarii, inclusiv autostrada de legătura cu spaţiul european A1 si respectiv DN73 ce asigura legătura cu partea sud – vestica a tarii. Traficul spre aceste artere principale, cumulat cu cel generat de unitatile industriale si de comerţ amplasate in aceasta zona a orasului, se derulează pe străzile Stadionului si Calea Făgăraşului, artere ce rămân in continuare printre cele mai aglomerate din Brasov. La aceasta situatie contribuie si existenta in paralel cu aceste artere a liniei de cale ferata ce face legătura intre staţiile Brasov - Calatori si Bartolomeu , respectiv linia cf Brasov – Zărneşti si Braşov-Sibiu. Printre masurile de fluidizare luate in timp se menţionează : - Executia in 1971 a pasajului Fartec, prin care circulaţia de pe strada Lunga spre Sighişoara a fost dirijata din pasajul la nivel de pe strada Lunga, desfiinţat la aceasta data, pe Pasajul Fartec, ce supratraversează linia cf pe B-dul Grivitei. - Refacerea pasajului la nivel de pe strada Lunga si înfiinţarea unei noi treceri la nivel peste calea ferata in prelungirea Străzii de Mijloc, in anul 2006, concomitent cu sistematizarea circulaţiei in zona Stadionul Municipal - staţia cf Bartolomeu si amenajarea unei giraţii la intersecţia străzii Calea Făgăraşului cu strada Lunga. 3

- Restricţionarea traficului greu pe străzile supuse analizei, prin dirijarea acestuia prin cartierul Bartolomeu in prima faza si pe Centura de Ocolire a Municipiului, dupa darea acesteia in funcţiune, in anul 2013. Deşi a trecut o perioada de 1,5 ani de la darea in circulaţie a Centurii Ocolitoare, perioada in care traficul s-a stabilizat, problema mai sus mentionata, rămâne nesoluţionata. Intensitatea traficului din relaţia cu cartierul Bartolomeu Nord este in creştere atât ca urmare a dezvoltării urbanistice din zona, actuala si de perspectiva si cu atât mai mult in contextul realizării Aeroportului. Elaborarea studiului Obiectivul general al proiectului este de identificare a solutiilor optime care sa fie dezvoltate in fazele următoare de proiectare si sa ofere posibilităţi de soluţionare a accesului facil in zona de interes descrisa mai sus . In analiza celor doua variante de traversare se va tine seama de posibilitatea asigurării fluentei circulaţiei pe străzile de pe ambele parti ale liniei, impactul asupra obiectivelor existente in zona si in mod special cerinţele urbanistice legate de monumentul Bisericii Sfântul Bartolomeu, amplasata in vecinătatea intersecţiei. In urma studiului celor 2 amplasamente se va propune varianta optima din punct de vedere al proiectantului, pentru dezvoltarea acesteia in etapele următoare. Se va lua in considerare si varianta unui pasaj rutier peste liniile de cale ferata.

Continutul studiului

A. Piese scrise Date generale: 1. denumirea obiectivului de investitii; 2. amplasamentul (judeţul, localitatea, strada, numărul); 3. titularul investiţiei; 4. beneficiarul investiţiei; 5. elaboratorul studiului.

Necesitatea si oportunitatea investiţiei 1. necesitatea investiţiei: a) scurta prezentare privind situatia existenta, din care sa rezulte necesitatea investiţiei; b) tabele, hărţi, grafice, planşe desenate, fotografii etc., care sa expliciteze situatia existenta si necesitatea 4

investiţiei; c) deficientele majore ale situaţiei actuale privind necesarul de dezvoltare a zonei; 2. oportunitatea investiţiei: a) încadrarea obiectivului în planurile urbanistice in vigoare la data elaborarii b) actele legislative care reglementează domeniul investiţiei, dupa caz;

Scenariile tehnico-economice prin care obiectivele proiectului de investitii pot fi atinse: 1. scenarii propuse (minimum doua); 2. scenariul recomandat de către elaborator; 3. avantajele scenariului recomandat.

Date privind amplasamentul si terenul pe care urmeaza sa se amplaseze obiectivul de investiţie Informaţii despre terenul din amplasament: 1. identificarea categoriilor de terenuri care urmeaza a fi ocupate - definitiv si/sau temporar - de obiectivul de investitii; 2. caracteristicile geofizice ale terenului din amplasament a) zona seismica de calcul si perioada de colt; 3. studiile topografice preliminare; 4. datele climatice ale zonei în care este situat amplasamentul.

Costul estimativ al investiţiei 1. Cheltuieli pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice: a) cheltuieli pentru elaborarea documentaţiilor de proiectare (studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, expertiza tehnica, proiect tehnic si detalii de executie), dupa caz; b) cheltuieli pentru activitatea de consultanta si asistenta tehnica; c) cheltuieli pentru obţinerea avizelor si acordurilor de principiu necesare elaborarii studiului de 5

prefezabilitate; d) cheltuieli pentru pregătirea documentelor privind aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de lucrări si a contractului de servicii de proiectare, urbanism, inginerie, alte servicii tehnice, conform prevederilor legale (instrucţiuni pentru ofertanţi, publicitate, onorarii si cheltuieli de deplasare etc.). 2. Valoarea totala estimata a investiţiei

B. Piese desenate: 1. Plan de amplasare în zona (1:25.000 - 1:5.000); 2. Plan general de situatie (1:2.000 - 1:500). 3. Secţiuni / profile longitudinale / elevaţii scara 1:500 4. Secţiuni transversale caracteristice scara 1:100

Proiectantul, pentru scenariul recomandat, va obtine avizele Comisiei de circulatie si Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului si urbanism din cadrul Primariei Municipiului Brasov. Termen de predare Studiul va fi predat in termen de 60 de zile. forma de prezentare a documentaţiei Documentaţia se va elabora în 4 (patru) exemplare originale, redactate în limba română în format doc şi pdf, cât şi pe suport magnetic (CD). Recepţie şi modalităţi de plată Recepţia se va face in termen de 10 zile de la predarea documentaţiei Efectuarea plăţilor se va realiza numai după semnarea procesului verbal de recepţie de către beneficiar , fară obiecţiuni. Decontarea se va realiza pe baza de factură emisă de prestator. ŞEF SERVICIU INVESTIŢII Ing. LIDIA BULGĂREA Întocmit, Ramona Mandrea

6

Model scrisoare de înaintare OPERATORUL ECONOMIC (datele de identificare ale operatorului economic, inclusiv pentru :

Înregistrat la sediul autorităţii contractante nr._________data___________ora_____

- asociati, subcontractanti, terti sustinatori, daca este cazul) (sediu / telefon / fax / e-mail/ cod fiscal/ nr. inreg. la Oficiul Registrului Comertului )

SCRISOARE DE ÎNAINTARE Către ________________________________ (denumirea autorităţii contractante şi adresa completă)

Ca urmare a anuntului de participare publicat in SEAP si pe site-ul Primariei Municipiului pentru incheierea contractului avand ca obiect _________________________________________(denumirea contractului de achizitie publica), noi ___________________________________________________ (denumirea/ numele operatorului economic/asocierii ), vă transmitem alăturat următoarele: 1. Pachetul/plicul sigilat şi marcat în mod vizibil, conţinând, în original şi o copie: a) oferta; b) documentele care însoţesc oferta. Avem speranţa că oferta noastră este corespunzătoare şi va satisface cerinţele. Data completării ___________

Cu stimă, Operator economic, ................................... (semnătura autorizată )

7

DECLARAŢIE PRIVIND ÎNCADRAREA ÎNTREPRINDERII ÎN CATEGORIA ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII I. Date de identificare a întreprinderii Denumirea întreprinderii …………………………………………………………………………………………………… Adresa sediului social …………………………………………………………………………………………………… Cod unic de înregistrare …………………………………………………………………………………………………… Numele şi funcţia …………………………………………………………………………………………………… (preşedintele consiliului de administraţie, director general sau echivalent) II.

Tipul întreprinderii

Indicaţi, după caz, tipul întreprinderii: [ ] Întreprindere autonomă. În acest caz, datele din tabelul de mai jos sunt preluate doar din situaţia economico-financiară a întreprinderii solicitante. Se va tabelul de mai jos. [ ] Întreprindere parteneră. Se va completa tabelul de mai jos. [ ] Întreprindere legată. Se va completa tabelul de mai jos. III.

Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii1

Exerciţiul financiar de referinţă2 Numărul mediu anual de Cifra de afaceri anuală netă salariaţi (mii lei)

Active totale (mii lei)

Important: Precizaţi dacă, faţă de exerciţiul financiar anterior, datele financiare au înregistrat modificări care determină încadrarea întreprinderii într-o altă categorie (respectiv microîntreprindere, întreprindere mică, mijlocie sau mare).  Nu  Da (în acest caz se va completa şi se va ataşa o declaraţie referitoare la exerciţiul financiar anterior) Semnătura ........................................................................................ (numele şi funcţia semnatarului, autorizat să reprezinte întreprinderea) Declar pe propria răspundere că datele din această declaraţie şi din anexe sunt conforme cu realitatea. Data întocmirii .................................... Nume, prenume.................................... Semnătura .......................................... Funcţie..................................………… ___________ 1 Datele sunt calculate în conformitate cu Art.6 din Legea 346/2004, modificată şi completată prin OG 27/2006. 8

............................(denumirea/numele ofertant)

FORMULAR DE OFERTĂ Către .................................................................................................... (denumirea autorităţii contractante şi adresa completă) 1. Examinând documentaţia de atribuire, subsemnaţii, reprezentanţi ai ofertantului ...... (denumirea/numele ofertantului) ne oferim ca, în conformitate cu prevederile şi cerinţele cuprinse în documentaţia mai sus mentionată, să prestăm ...................... (denumirea serviciului) pentru suma de .................................. lei (suma în litere şi în cifre, precum şi moneda ofertei) platibilă după recepţia serviciilor, la care se adaugă TVA în valoare de ..............................................lei (suma în litere şi în cifre, precum şi moneda ofertei) 2. Ne angajăm ca, în cazul în care oferta noastră este stabilită câştigătoare, să prestăm serviciile din caietul de sarcini , în perioada de timp solicitata de autoritatea contractantă prin caietul de sarcini 3. Ne angajăm să menţinem această ofertă valabilă pentru ................................................................................... zile (durata în litere şi cifre)

o

durată

de

respectiv până la data de ....................... (ziua/luna/anul) şi ea va rămâne obligatorie pentru noi şi poate fi acceptată oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate. 4. Am înţeles şi consimţim că, în cazul în care oferta noastră este stabilită ca fiind câştigătoare, să constituim garanţia de bună execuţie în conformitate cu prevederile din documentaţia de atribuire. 5. Precizăm că: (se bifează opţiunea corespunzătoare) |_| depunem ofertă alternativă, ale carei detalii sunt prezentate într-un formular de ofertă separat, marcat în mod clar „alternativă”/”altă ofertă”. |x| nu depunem ofertă alternativă. 6. Până la încheierea şi semnarea contractului de achiziţie publică aceasta ofertă, împreună cu comunicarea transmisă de dumneavoastră, prin care oferta noastră este acceptată ca fiind câştigătoare, vor constitui un contract angajant între noi. 7. Înţelegem că nu sunteţi obligaţi să acceptaţi oferta cu cel mai scăzut preţ sau orice ofertă primită. Data _____/_____/_____ ...............................................................................,(nume, prenume şi semnătură),

9